Постинг
31.10.2012 08:36 -
ИМА ЛИ ОЛИО В ОЛИОТО?! ВЪПРОСА Е КЪМ МИРО МЪРШАТА!
Автор: chavdar01
Категория: Бизнес
Прочетен: 4363 Коментари: 4 Гласове:
Последна промяна: 31.10.2012 08:52
Прочетен: 4363 Коментари: 4 Гласове:
9
Последна промяна: 31.10.2012 08:52
ИМА ЛИ СТАНДАРТ ЗА ОЛИОТО И АКО ДА,КОЙ ГО СЛЕДИ???!!!!
ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС?
КУПУВАМ ОТ КАУФЛАНД ОЛИО ПРОИЗВОДСТВО НА "КЛАС" ОТ С.КАРАПЕЛИТ ДОБРИЧКО.СЛАГАМ ДА ПЪРЖА ФИЛИЙКИ И ДОКАТО СЕ НАГРЕЕ ОЛИОТО,ТО ПРОСТО СЕ ИЗПАРИ И В ТИГАНА НЕ ОСТАНА НИЩО!
ПОСЛЕ КУПУВАМ ОЛИО "КАРИНА" ПРОИЗВОДСТВО НА ПАЗАРДЖИШКО ПРЕДПРИЯТИЕ И С 50-100 ГРАМА ИЗПЪРЖВАМ НАД 10-15 ФИЛИЙКИ!?!!!
ТА ВЪПРОСА Е:ПО КАКВИ СТАНДАРТИ СА ПРОИЗВЕДЕНИ ДВЕТЕ МАРКИ ОЛИО(А И НА САМО ДВЕТЕ)???
КОЛКО %ПАРАФИН ТРЯБВА ИМА В ОЛИОТО,СПОРЕД ОТРАСЛОВИТЕ НОРМАЛИ???? И,СПАЗВА ЛИ СЕ?
ИМА ЛИ ПРАВО ВСЕКИ ПРОИЗВОДИТЕЛ ДА СИ ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА,ПРИ ТОВА ВЪОБЩЕ БЕЗ ДА ИМА ОБЯСНИТЕЛНИ БЕЛЕЖКИ ПО БУТИЛКИТЕ!!!
А ОЛИОТО ВЕЧЕ Е ДОСТАТЪЧНО СКЪПО! ПОЧТИ НАВСЯКАДЕ Е НАД 3.00ЛЕВА!
ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ "МЕНТАЦИ" ДА НИ МАМЯТ!!!
ИМА ЛИ МИН.НА ЗЕМ.ХРАН. И Т.Н.Т.Н. ИЛИ САМО ИМА ЕДНО ЧУЧУЛО НА ТАЗИ ДЛЪЖНОСТ?!
P.S.
НА ЕТИКЕТА НА БУТИЛКАТА ОТ ОЛИО,
ВСИЧКИ БОКЛУЦИ КОИТО СЕ СЛАГАТ В НЕГО ТРЯБВА ДА БЪДАТ ОПИСАНИ!!!!!
http://youtu.be/MLGsZEPySrM
P.S.
ВИЖТЕ И ВТОРИЯТ КЛИП И НАВСЯКЪДЕ КЪДЕТО СЕ КАЗВА КИТАЙ,МИСЛЕТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ!
http://youtu.be/ApZnWqexWHk
ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС?
КУПУВАМ ОТ КАУФЛАНД ОЛИО ПРОИЗВОДСТВО НА "КЛАС" ОТ С.КАРАПЕЛИТ ДОБРИЧКО.СЛАГАМ ДА ПЪРЖА ФИЛИЙКИ И ДОКАТО СЕ НАГРЕЕ ОЛИОТО,ТО ПРОСТО СЕ ИЗПАРИ И В ТИГАНА НЕ ОСТАНА НИЩО!
ПОСЛЕ КУПУВАМ ОЛИО "КАРИНА" ПРОИЗВОДСТВО НА ПАЗАРДЖИШКО ПРЕДПРИЯТИЕ И С 50-100 ГРАМА ИЗПЪРЖВАМ НАД 10-15 ФИЛИЙКИ!?!!!
ТА ВЪПРОСА Е:ПО КАКВИ СТАНДАРТИ СА ПРОИЗВЕДЕНИ ДВЕТЕ МАРКИ ОЛИО(А И НА САМО ДВЕТЕ)???
КОЛКО %ПАРАФИН ТРЯБВА ИМА В ОЛИОТО,СПОРЕД ОТРАСЛОВИТЕ НОРМАЛИ???? И,СПАЗВА ЛИ СЕ?
ИМА ЛИ ПРАВО ВСЕКИ ПРОИЗВОДИТЕЛ ДА СИ ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА,ПРИ ТОВА ВЪОБЩЕ БЕЗ ДА ИМА ОБЯСНИТЕЛНИ БЕЛЕЖКИ ПО БУТИЛКИТЕ!!!
А ОЛИОТО ВЕЧЕ Е ДОСТАТЪЧНО СКЪПО! ПОЧТИ НАВСЯКАДЕ Е НАД 3.00ЛЕВА!
ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ "МЕНТАЦИ" ДА НИ МАМЯТ!!!
ИМА ЛИ МИН.НА ЗЕМ.ХРАН. И Т.Н.Т.Н. ИЛИ САМО ИМА ЕДНО ЧУЧУЛО НА ТАЗИ ДЛЪЖНОСТ?!
P.S.
НА ЕТИКЕТА НА БУТИЛКАТА ОТ ОЛИО,
ВСИЧКИ БОКЛУЦИ КОИТО СЕ СЛАГАТ В НЕГО ТРЯБВА ДА БЪДАТ ОПИСАНИ!!!!!
http://youtu.be/MLGsZEPySrM
P.S.
ВИЖТЕ И ВТОРИЯТ КЛИП И НАВСЯКЪДЕ КЪДЕТО СЕ КАЗВА КИТАЙ,МИСЛЕТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ!
http://youtu.be/ApZnWqexWHk
ВЪПРОСЪТ Е -КАК ДА ИМ ГО ОБЯСНИШ , СЛЕД КАТО ТОВА Е УМСТВЕНА ДЕЙНОСТ , А ТЕ НЯМАТ ТОВА УМЕНИЕ !!! А И ДНЕС БОКО -ТИКВАТА ИМА ПРАЗНИК !!!
цитирайЕ-Е-Е,ВЕРНО БЕ!
ЩЕ МУ ИЗПРАТИМ ЕДИН ПО-ЗДРАВ!
ГОЛЕМА ТИКВА АМА ПРАЗНА! :))))
цитирайЩЕ МУ ИЗПРАТИМ ЕДИН ПО-ЗДРАВ!
ГОЛЕМА ТИКВА АМА ПРАЗНА! :))))
3.
watchtowerman -
Всеки продукт има производствена тайна по отношение на неговото получаване.
31.10.2012 21:49
31.10.2012 21:49
Това е изискване на ЕС. Следоватетелно, какво има в един продукт, пък било то и така наречен"хранителен", купувачът не му е позволено да знае. Така се получава родната картинка - сирене, в което няма мляко, кашкавал-глина, също без мляко, а мазнината е свинска, направете тест, сложете резен-два кашкавал върху решетката на фурната, а отдолу тавичка, и включете реотана.След 3-5 минути извадете "произведението", в тавичката ще има течност, следствие на стопяването на материята на "кашкавала". Изчакайте втвърдяването на течността и тогава я подложете на елементарен визуален тест, както и за мирис. Така разбрах, че в "кашкавала" "ръгат" свинска мас. Бинго! Свинска мас, но с цена не 2-3 лв за кг, а 12-15 лв за килограм. Лапай Гуджо мръвки, нищо че докторът ти е казал, заради клеясалото от свински мазнини тяло, че си в прединфаркно състояние и трябва да минеш на безмесна храна.
Няма как да подмина и така наречените "салами", в които няма месо, а са събстанция от "суха кръв", взета от кланниците на Западна Европа без пари(иначе западнякът производител трябва да я закопава в септични ями, а наште производители на "салами" им спестяват тези разходи за ями) и тази "суха кръв" с помощта на слепващото вещество "карагенан"(в миналото се е слагал само в гелове за сапун и шампоани), което като "поглъща" вода в пропорции 1:50 дава и сгъстяване, желиране, на иначе течната субстанция наречена "салам". Като се вложат аромати и оцветители за вида на "салама" се получава отровата, налечена "салам", която и куетата не ядат. Да не говорь, че в този "салам" водата е 60%, както казах заради "жадно" поемащия я "карагенан".
И т.н. и т.н.
цитирайНяма как да подмина и така наречените "салами", в които няма месо, а са събстанция от "суха кръв", взета от кланниците на Западна Европа без пари(иначе западнякът производител трябва да я закопава в септични ями, а наште производители на "салами" им спестяват тези разходи за ями) и тази "суха кръв" с помощта на слепващото вещество "карагенан"(в миналото се е слагал само в гелове за сапун и шампоани), което като "поглъща" вода в пропорции 1:50 дава и сгъстяване, желиране, на иначе течната субстанция наречена "салам". Като се вложат аромати и оцветители за вида на "салама" се получава отровата, налечена "салам", която и куетата не ядат. Да не говорь, че в този "салам" водата е 60%, както казах заради "жадно" поемащия я "карагенан".
И т.н. и т.н.
ПО ПРИНЦИП ИМА ПРОИЗВОДСТВЕНА ТАЙНА,НО ЗА ХРАНИТЕ ТЯ СЕ ОТНАСЯ САМО ЗА ТЯХНОТО СЪОТНОШЕНИЕ КЪМ ОБЩОТО КОЛИЧЕСТВО.А ЗА ДРУГОТО СИ ПРАВ, ЧЕ САМО ОТ БОКЛУЦИ СЕ ПРОИЗВЕЖДАТ САЛАМИ И ДРУГИ
ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ.
КАТО НАПРИМЕР,В ДОМАТЕНОТО ПЮРЕ ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО КОЕТО
НЯМА ВЪТРЕ Е ДОМАТИ!!!
цитирайХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ.
КАТО НАПРИМЕР,В ДОМАТЕНОТО ПЮРЕ ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО КОЕТО
НЯМА ВЪТРЕ Е ДОМАТИ!!!