Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2015 21:56 - Най-канцерогенните храни
Автор: anticancer Категория: Рецепти   
Прочетен: 3907 Коментари: 0 Гласове:
2



Много неща в нашето ежедневие се оказват канцерогенни. Храната е едно от тях. Кои са най-канцерогенните храни, които директно причиняват рак или увеличават риска от по-ранното му появяване.

10. Пържени храни

Пържените храни са едни от най-канцерогенните храни заради термичната обработка и най-вече препържената коричка, която образуват вследствие на готвенето. Температурата на готвене става прекалено висока и по този начин в храната се образуват канцерогенни съединения. Да не говорим за пържените картофки по заведенията! Там мазнината се използва многократно, което е абсолютно немислимо!

9. Консервирани храни

Ако искате да се предпазите от канцерогенното действие на консервираните храни, трябва да забравите за всички фабрично приготвени доматени пюрета, сосове за пица и спагети, купешки сладка, консервирано месо и риба. Списъкът е голям! Вместо това избирайте храна в стъклени опаковки.

8. Пуканки на микровълнова фурна

Полуготовите пуканки са поставени в торба, която е облицована с химично вещество, което се явява канцерогенният агент. Според изследванията, пуканките за микровълнова фурна се свързват с рак на черния дроб, рак на тестисите и панкреаса.

7. Преработено месо

Преработените меса съдържат натриев нитрат, който е отговорен за увеличаването на риска от размножаване на ракови клетки. Преработените храни съдържат консерванти, които са отговорни за други заболявания, обвързани с други състояния, причинени от лош начин на живот.

6. Червено месо

Червеното месо увеличава риска от рак на дебелото черво. Но ако бъде консумирано в строго контролирани дози, може да има обратното действие. Умереното количество червено месо има своите ползи за здравето, но трябва да се уверите, че е постно, че няма прекалено много тлъстини. Излишното количество червено месо предизвиква рак на гърдата, на дебелото черво и на панкреаса.

5. Захар

Захарта и изкуствените подсладители също причиняват рак. Но основният виновник е високофруктозният царевичен сироп, който присъства в бисквитите, вафлите, соковете и сосовете. Вместо това заменете го с естествени подсладители и захари, като стафиди, ябълки, фурми и др.

4. Рафинирано брашно

Рафинираното брашно е проклятието на съвременното човечество! То причинява храносмилателни проблеми, затлъстяване и рак. Високият му гликемичен индекс го прави и основен причинител на диабет. Освен това ускорява растежа на вече наличните ракови клетки.

3. Култивирана риба

Риба, която е отглеждана в изкуствени условия в развъдници, няма онези витамини, които би трябвало да дава месото от риба на организма. Това е така заради многобройните антибиотици и химикали за пречистване, с които се тъпчат изкуствените водоеми.

2. Чипс

чипсовете са не само заредени до максимум с мазнини, трансмазнини, празни калории, но също така са и препълнени с консерванти, изкуствени овкусители и подобрители, натриев глутамат (вкусов активатор, получен от сол на натрия и глутаминовата киселина) и други химикали! Истинска канцерогенна бомба!

1. Газирани напитки

Това е същински склад за канцерогенни вещества! Химикали, захари, изкуствени ароматизатори и подобрители на вкуса, изкуствени оцветители – можем да изброяваме цяла вечност, но фактите са неоспорими. Газираните напитки са един от водещите канцерогенни фактори в днешно време.

Из : http://www.az-jenata.bg/a/5-zdrave-i-krasota/24037-nai-kancerogennite-hrani,2/




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anticancer
Категория: Рецепти
Прочетен: 259331
Постинги: 28
Коментари: 0
Гласове: 27
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031