Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.02.2020 10:58 - Россия е терористична държава – и като империя, и като съветски съюз, и като путинска Русь
Автор: slavimirgenchev1953 Категория: История   
Прочетен: 1025 Коментари: 9 Гласове:
15

Последна промяна: 05.02.2020 18:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

image

Кой изобрети тактиката на изпепелената земя?

Нормалните държави и хора остро осъждаме тероризма, защото отнема невинни човешки животи и причинява безчет разрушения и злини. Но има тероризъм и „тероризъм“. Превъплъщенията на тероризма са многобройни. Понякога непредубеденият читател, заливан от информационния поток, се обърква сред причини и следствия, лесно губи връзката между явленията и събитията и се случва да обвини или оправдае едни или други действия на групировки, държави и отделни хора. Съществува и понятието „бунтовник без кауза“, което само по себе си говори достатъчно красноречиво.

Цивилизованите демократични държави – за улеснение и за публичност на своята политика в това отношение – водят списъци не само на организации, чиято дейност е откровено терористична, но и на държави с подобна характеристика, което е съвсем естествено. Проблемът се състои в това, че поради едни или други причини (обикновено икономически и финансови) включените в тези списъци организации и държави не се възприемат еднозначно като терористични от едни или други страни.

Когато в началото на 90-те години на 20. век (1980-1984) преподавах български език в Института за чуждестранни студенти (тогава съществуваше като самостоятелно висше учебно заведение и носеше името на Г.А. Насър), през една учебна година в групата ми имаше

неколцина студенти кюрди

от Сирия. Тъй като проявих интерес към участта на кюрдите, те ми се довериха и споделиха с мен неща, които нямаше откъде да се научат и узнаят в онези години на „реален социализъм“. Един ден студентите ми дадоха лошо и нечетливо ксерокопие на доклад на Абдула Йоджалан – председател на Кюрдската работническа партия (КРП), в което, както във всеки подобен политически доклад, имаше анализ на „международното положение“.  Дадоха ми го при условие още на другия ден да им го върна.

Кюрдите разговаряха по тези въпроси с мен много конфиденциално, почти заговорнически. Явно се страхуваха, но аз сега не помня добре защо и от какво, тъй като тогава режимът на Тодор Живков като комунистически режим публично подкрепяше всякакви „борби“ на народите от всички континенти за национално или социално „освобождение“. Вероятно са се страхували от турски агенти, особено сред арестуването на Йоджалан и началото на процеса срещу него в Турция. А в западните държави, впрочем, КРП се смяташе за терористична организация.

От кюрдите тогава научих, че в техните среди вече надделявало мнението, щото водещата им доктрина трябва съществено да се промени и да се съобрази с международната реалност. С голяма доза съжаление и тъжни физиономии те заявяваха, че светът днес (т.е. по онова време) няма да обърне достатъчно внимание на тяхната борба за създаване ва самостоятелна държава,

преди да бъде разрешен палестинският проблем

и създаването на палестинска държава. И до днес си спомням за тези млади момчета и се чудя къде са и какво правят. Палестинците имат вече собствена автономия, но май още не е дошъл „часът на кюрдите“, особено в светлината на прегръдките между Путин и Ердоган…

Същевременно Русия неведнъж (това е стар тоталитарен болшевишки рефлекс) по един или друг начин продължава да подкрепя организации и държави, които „се борят“ срещу империализЪма, какъвто е случаят с нещастната Венецуела. Това е само един пример напосоки. За много хора по света – и с пълно право –

Русия е терористична държава

и дори бензиностанция, която се преструва на държава  (според сполучливото определение на покойния сенатор Джон Маккейн).

За да стигне до това положение, империята на злото извървява дълъг път през годините и вековете, през които бавно, плавно и настоятелно колонизира де що успее да докопа от своите съседи. И не се отказва и до днес от тези имперски мераци. Дори националният ѝ балет се води императорски, а статуя на Путин като римски император бе издигната някъде из бензиностанцията. Нали Москва е „третият Рим“…

Но да се върнем към овцете. Ислямският тероризъм, основан върху ислямския фундаментализъм, който води „свещена война“ срещу САЩ, Европа и християнскката цивилизация, е едно. Съвсем друго е чеченският „тероризъм“, който е функция на националноосвободителните борби на чеченците (и на останалите кавказки народи), които водят началото си отпреди поне два века, когато Руската империя след дълги, изтощителни и кървави войни завладява кавказките територии.

Достатъчно е човек да прочете кратката силна повест на Лев Николаевич Толстой „Хаджи Мурат“, за да разбере как и защо „крушка си има опашка“. (Както и  широкомащабния епос на грузинеца Чабуа Амиреджиби „Дата Туташхия“, за което ще пиша отделно друг път).

В повестта Толстой описва по същество тактиката на руския царизъм спрямо кавказките народи (в това число и в Чечня) на

„изпепелената земя“

- изсичане на всякаква растителност, отравяне на водата в кладенците, унищожаване на реколтата, наказателни операции и т. н., с цел сломяване на съпротивата на кавказците.

Специално Хаджи Мурат е кавказки водач, готов даже на колаборация с руските окупационни власти, които му обещават властови позиции в Кавказ; те обаче вземат членове на семейството му за заложници, за да се подсигурят.

Когато разбира, че е измамен (наивник е бил да очаква друго от руснаците!), Хаджи Мурат, който по-рано се е предал на окупаторите, прави опит да избяга и бива убит, а отрязаната му глава е разнасяна по чеченските аули за сплашване на населението.

Така че докато Русия – истинският непоправим агресор в Кавказ (и не само там) – не предостави автономия на Чечня, атентатите – независимо дали ги смятаме за тероризъм, или за справедливо възмездие и отмъщение на чеченците срещу вековния им окупатор и агресор – няма да спрат. Или ще спрат временно.

Всичко, написано тук, важи в една или друга степен за всички империалистически попълзновения на Русия спрямо чужди народи и територии, отнася се и за Кримска област в Украйна. Независимо от обстоятелството, че анексията се осъществи зад паравана на референдум (с предизвестен резултат), организиран в условия на военна окупация и в противоречие както с украинската конституция, така и с всички международни договори, които Русия е подписала, за да хвърли прах в очите на цивилизования свят.
Гласувай:
15
01. batogo - Специални поздравления, Славе, за темата и за този недвусмислен доказателствен материал, потвърждаващ терористичната същност на московията.
04.02.2020 14:02
"тактиката на руския царизъм спрямо кавказките народи (в това число и в Чечня) на „изпепелената земя“- изсичане на всякаква растителност, отравяне на водата в кладенците, унищожаване на реколтата, наказателни операции и т. н., с цел сломяване на съпротивата на кавказците."
Само бездарни продажници и духовни слепци могат да приемат за своя "двойна освободителка"с преклонение и роболепна радост такава алчна, жестока и безперспективна империя на злото, като каквато с цялото си историческо присъствие и агресивни действия през вековете се е доказвала и продължава да се доказва в съвремието Московията и да търпят нейните паметници, които са гавра с националната ни чест и достойнство...
Чест и почитания за темата, приятелю!
цитирай
2. slavimirgenchev1953 - Благодаря, Оги! Слев Толстой сваля шапка на гениалния Лев. Н. Толстой.
04.02.2020 14:40
batogo написа:
"тактиката на руския царизъм спрямо кавказките народи (в това число и в Чечня) на „изпепелената земя“- изсичане на всякаква растителност, отравяне на водата в кладенците, унищожаване на реколтата, наказателни операции и т. н., с цел сломяване на съпротивата на кавказците."
Само бездарни продажници и духовни слепци могат да приемат за своя "двойна освободителка"с преклонение и роболепна радост такава алчна, жестока и безперспективна империя на злото, като каквато с цялото си историческо присъствие и агресивни действия през вековете се е доказвала и продължава да се доказва в съвремието Московията и да търпят нейните паметници, които са гавра с националната ни чест и достойнство...
Чест и почитания за темата, приятелю!

цитирай
3. get - Слави, Русията в историческото си развитие като - държава винаги е била ?
05.02.2020 19:29
Както ТЮРМА ЗА(населяващите я) НАРОДИ - но и жандарм ЗА ОСТАНАЛИТЕ И НЕПОДЧИНЕНИ И НЕЙ - било азиатски, било европейски народи!

Само един пример?
Във връзка с интервенцията на СССР в Унгария 1956 г. - вече през 1968 г. БРЕЖНЕВ ОБЯСНЯВАЙКИ ПРЕДУПРЕЖДАВА "ревизионистичните" лидери на Чехословакия?

"Границы территорий, которые во время войны освободил советский солдат, - это наши(советские - д.м.) границы!"

Тази "логика" е следвана - но вече не при ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР а при ЦАР-ИМПЕРАТОР Николай Първи?
Който научавайки, за ставащото в Париж през 1848г. и че е свален Луи-Наполеон. Прекъсвайки бала - заявява "Седлайте коней, господа!" ... А издадения по-късно по същият повод МАНИФЕСТ - завършва с думите:

"Трепещите, языцы, и покоряйтесь, ибо с нами Бог!" - а свидетели присъствали при подписване на Манифеста(27 (15) март 1848 г.) - коментират, че постоянно викал:
"Никогда, никогда не могу я признать того, что случилось во Франции!"

А вече през следващат 1849 г. когато унгарците под водачеството на Л. Кошут се вдигат срещу Австрийската империя. Николай първи - не се колебае и минута ИЗПРАЩАЙКИ РУСКАТА АРМИЯ В ПОМОЩ на блата-император Фердинанд - срещу непокорните унгарци?

- Аналогиите 1849 - 1856 - 1862 - 1979 години ... илюстрират все ИМПЕРСКИ АПЕТИТИ ПРИ ТАЗИ СТРАНА - без значение на името й - било то Руссия или СССР ... а сега Руска федерация ?

Или както е написал в посвещението си в Учебниците по фортификация за юнкерите, на Негово Височество - руският император Александър III-ти:

"Россия не есть держава промышленная, земледельческая или торговая, Россия есть держава военная, и назначение ее - быть грозой остальному миру"!

Дали се е променило, с нещо поне, малко от малко ... в тази МИЛИТАРИСТКО с имперски апетити Рассия, днес?
цитирай
4. slavimirgenchev1953 - Нищо не се е променило, уви.
05.02.2020 22:13
get написа:
Както ТЮРМА ЗА(населяващите я) НАРОДИ - но и жандарм ЗА ОСТАНАЛИТЕ И НЕПОДЧИНЕНИ И НЕЙ - било азиатски, било европейски народи!

Само един пример?
Във връзка с интервенцията на СССР в Унгария 1956 г. - вече през 1968 г. БРЕЖНЕВ ОБЯСНЯВАЙКИ ПРЕДУПРЕЖДАВА "ревизионистичните" лидери на Чехословакия?

"Границы территорий, которые во время войны освободил советский солдат, - это наши(советские - д.м.) границы!"

Тази "логика" е следвана - но вече не при ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР а при ЦАР-ИМПЕРАТОР Николай Първи?
Който научавайки, за ставащото в Париж през 1848г. и че е свален Луи-Наполеон. Прекъсвайки бала - заявява "Седлайте коней, господа!" ... А издадения по-късно по същият повод МАНИФЕСТ - завършва с думите:

"Трепещите, языцы, и покоряйтесь, ибо с нами Бог!" - а свидетели присъствали при подписване на Манифеста(27 (15) март 1848 г.) - коментират, че постоянно викал:
"Никогда, никогда не могу я признать того, что случилось во Франции!"

А вече през следващат 1849 г. когато унгарците под водачеството на Л. Кошут се вдигат срещу Австрийската империя. Николай първи - не се колебае и минута ИЗПРАЩАЙКИ РУСКАТА АРМИЯ В ПОМОЩ на блата-император Фердинанд - срещу непокорните унгарци?

- Аналогиите 1849 - 1856 - 1862 - 1979 години ... илюстрират все ИМПЕРСКИ АПЕТИТИ ПРИ ТАЗИ СТРАНА - без значение на името й - било то Руссия или СССР ... а сега Руска федерация ?

Или както е написал в посвещението си в Учебниците по фортификация за юнкерите, на Негово Височество - руският император Александър III-ти:

"Россия не есть держава промышленная, земледельческая или торговая, Россия есть держава военная, и назначение ее - быть грозой остальному миру"!

Дали се е променило, с нещо поне, малко от малко ... в тази МИЛИТАРИСТКО с имперски апетити Рассия, днес?

цитирай
5. get - До 4. slavimirgenchev1953 - Нищо не се е променило! ОТГОВОР: Уви, Да! И именно поради това "БЛАГОДАРНИТЕ НАРОДИ" ... ?
06.02.2020 11:27
slavimirgenchev1953 написа:
get написа:
Както ТЮРМА ЗА(населяващите я) НАРОДИ - но и жандарм ЗА ОСТАНАЛИТЕ И НЕПОДЧИНЕНИ И НЕЙ - било азиатски, било европейски народи!

Само един пример?
Във връзка с интервенцията на СССР в Унгария 1956 г. - вече през 1968 г. БРЕЖНЕВ ОБЯСНЯВАЙКИ ПРЕДУПРЕЖДАВА "ревизионистичните" лидери на Чехословакия?

"Границы территорий, которые во время войны освободил советский солдат, - это наши(советские - д.м.) границы!"

Тази "логика" е следвана - но вече не при ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР а при ЦАР-ИМПЕРАТОР Николай Първи?
Който научавайки, за ставащото в Париж през 1848г. и че е свален Луи-Наполеон. Прекъсвайки бала - заявява "Седлайте коней, господа!" ... А издадения по-късно по същият повод МАНИФЕСТ - завършва с думите:

"Трепещите, языцы, и покоряйтесь, ибо с нами Бог!" - а свидетели присъствали при подписване на Манифеста(27 (15) март 1848 г.) - коментират, че постоянно викал:
"Никогда, никогда не могу я признать того, что случилось во Франции!"

А вече през следващат 1849 г. когато унгарците под водачеството на Л. Кошут се вдигат срещу Австрийската империя. Николай първи - не се колебае и минута ИЗПРАЩАЙКИ РУСКАТА АРМИЯ В ПОМОЩ на блата-император Фердинанд - срещу непокорните унгарци?

- Аналогиите 1849 - 1856 - 1862 - 1979 години ... илюстрират все ИМПЕРСКИ АПЕТИТИ ПРИ ТАЗИ СТРАНА - без значение на името й - било то Руссия или СССР ... а сега Руска федерация ?
...
"Россия не есть держава промышленная, земледельческая или торговая, Россия есть держава военная, и назначение ее - быть грозой остальному миру"!

Дали се е променило, с нещо поне, малко от малко ... в тази МИЛИТАРИСТКО с имперски апетити Рассия, днес?
... си позволиха ПАРОДИЯТА С ТЕКСТА НА ЕВТУШЕНКО?

Хотят ли русские войны?
Не спрашивай у тишины,
Не спрашивай у тех солдат,
В мемориалах, что лежат.

Спроси у цинковых гробов,
В которых молодых сынов
С земель соседских привозили
Старухам, чтоб те слезы лили.

Спроси у бравых тех ребят,
В Кремле которые сидят,
К погонам звезды пришивая,
Дубиной «мирною» махая.

Спроси у Польши и Литвы:
Им о России снятся сны?
У пражской ты спроси весны:
Хотят ли русские войны?
Спроси у венгров, как когда-то
На танках русские солдаты,
По Будапешту рассекали,
Вугорцев к миру «приучали».

Тебе ответит старый финн,
Проживший много — до седин,
Как «мирно» русские войска
Рвались сквозь зиму и снега.

Спроси, что Украине братской,
Заверенной в любви славянской,
Из цепких рук большого брата,
Зачем защит искать у НАТО?
Спроси всех западных славян,
Как миру их учил Иван…
Миролюбив солдат Иван
Бомбил Кабул, Афганистан.
В их кишлаки и города
Не мир пришел — пришла беда.

Спроси у вдов, детей Чечни,
Хотят ли русские войны?
Кто такой русский «миротворец»,
Тебе ответит всякий горец.

Грузин, улыбчивый всегда,
Сквозь слезы просто промолчит.
От миролюбия соседа
Сейчас его земля горит.

Хотят ли русские войны?
И от Китая до Литвы
Найдется ль хоть один сосед,
Который твердо скажет, — «НЕТ!»?
цитирай
6. slavimirgenchev1953 - Освен война, они хочут и лайна. :)
06.02.2020 12:50
get написа:
slavimirgenchev1953 написа:
get написа:
Както ТЮРМА ЗА(населяващите я) НАРОДИ - но и жандарм ЗА ОСТАНАЛИТЕ И НЕПОДЧИНЕНИ И НЕЙ - било азиатски, било европейски народи!

Само един пример?
Във връзка с интервенцията на СССР в Унгария 1956 г. - вече през 1968 г. БРЕЖНЕВ ОБЯСНЯВАЙКИ ПРЕДУПРЕЖДАВА "ревизионистичните" лидери на Чехословакия?

"Границы территорий, которые во время войны освободил советский солдат, - это наши(советские - д.м.) границы!"

Тази "логика" е следвана - но вече не при ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР а при ЦАР-ИМПЕРАТОР Николай Първи?
Който научавайки, за ставащото в Париж през 1848г. и че е свален Луи-Наполеон. Прекъсвайки бала - заявява "Седлайте коней, господа!" ... А издадения по-късно по същият повод МАНИФЕСТ - завършва с думите:

"Трепещите, языцы, и покоряйтесь, ибо с нами Бог!" - а свидетели присъствали при подписване на Манифеста(27 (15) март 1848 г.) - коментират, че постоянно викал:
"Никогда, никогда не могу я признать того, что случилось во Франции!"

А вече през следващат 1849 г. когато унгарците под водачеството на Л. Кошут се вдигат срещу Австрийската империя. Николай първи - не се колебае и минута ИЗПРАЩАЙКИ РУСКАТА АРМИЯ В ПОМОЩ на блата-император Фердинанд - срещу непокорните унгарци?

- Аналогиите 1849 - 1856 - 1862 - 1979 години ... илюстрират все ИМПЕРСКИ АПЕТИТИ ПРИ ТАЗИ СТРАНА - без значение на името й - било то Руссия или СССР ... а сега Руска федерация ?
...
"Россия не есть держава промышленная, земледельческая или торговая, Россия есть держава военная, и назначение ее - быть грозой остальному миру"!

Дали се е променило, с нещо поне, малко от малко ... в тази МИЛИТАРИСТКО с имперски апетити Рассия, днес?
... си позволиха ПАРОДИЯТА С ТЕКСТА НА ЕВТУШЕНКО?

Хотят ли русские войны?
Не спрашивай у тишины,
Не спрашивай у тех солдат,
В мемориалах, что лежат.

Спроси у цинковых гробов,
В которых молодых сынов
С земель соседских привозили
Старухам, чтоб те слезы лили.

Спроси у бравых тех ребят,
В Кремле которые сидят,
К погонам звезды пришивая,
Дубиной «мирною» махая.

Спроси у Польши и Литвы:
Им о России снятся сны?
У пражской ты спроси весны:
Хотят ли русские войны?
Спроси у венгров, как когда-то
На танках русские солдаты,
По Будапешту рассекали,
Вугорцев к миру «приучали».

Тебе ответит старый финн,
Проживший много — до седин,
Как «мирно» русские войска
Рвались сквозь зиму и снега.

Спроси, что Украине братской,
Заверенной в любви славянской,
Из цепких рук большого брата,
Зачем защит искать у НАТО?
Спроси всех западных славян,
Как миру их учил Иван…
Миролюбив солдат Иван
Бомбил Кабул, Афганистан.
В их кишлаки и города
Не мир пришел — пришла беда.

Спроси у вдов, детей Чечни,
Хотят ли русские войны?
Кто такой русский «миротворец»,
Тебе ответит всякий горец.

Грузин, улыбчивый всегда,
Сквозь слезы просто промолчит.
От миролюбия соседа
Сейчас его земля горит.

Хотят ли русские войны?
И от Китая до Литвы
Найдется ль хоть один сосед,
Который твердо скажет, — «НЕТ!»?

цитирай
7. slavimirgenchev1953 - - Хотят ли русские войны? - И още как!
07.02.2020 12:22
slavimirgenchev1953 написа:
get написа:
slavimirgenchev1953 написа:
get написа:
Както ТЮРМА ЗА(населяващите я) НАРОДИ - но и жандарм ЗА ОСТАНАЛИТЕ И НЕПОДЧИНЕНИ И НЕЙ - било азиатски, било европейски народи!

Само един пример?
Във връзка с интервенцията на СССР в Унгария 1956 г. - вече през 1968 г. БРЕЖНЕВ ОБЯСНЯВАЙКИ ПРЕДУПРЕЖДАВА "ревизионистичните" лидери на Чехословакия?

"Границы территорий, которые во время войны освободил советский солдат, - это наши(советские - д.м.) границы!"

Тази "логика" е следвана - но вече не при ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР а при ЦАР-ИМПЕРАТОР Николай Първи?
Който научавайки, за ставащото в Париж през 1848г. и че е свален Луи-Наполеон. Прекъсвайки бала - заявява "Седлайте коней, господа!" ... А издадения по-късно по същият повод МАНИФЕСТ - завършва с думите:

"Трепещите, языцы, и покоряйтесь, ибо с нами Бог!" - а свидетели присъствали при подписване на Манифеста(27 (15) март 1848 г.) - коментират, че постоянно викал:
"Никогда, никогда не могу я признать того, что случилось во Франции!"

А вече през следващат 1849 г. когато унгарците под водачеството на Л. Кошут се вдигат срещу Австрийската империя. Николай първи - не се колебае и минута ИЗПРАЩАЙКИ РУСКАТА АРМИЯ В ПОМОЩ на блата-император Фердинанд - срещу непокорните унгарци?

- Аналогиите 1849 - 1856 - 1862 - 1979 години ... илюстрират все ИМПЕРСКИ АПЕТИТИ ПРИ ТАЗИ СТРАНА - без значение на името й - било то Руссия или СССР ... а сега Руска федерация ?
...
"Россия не есть держава промышленная, земледельческая или торговая, Россия есть держава военная, и назначение ее - быть грозой остальному миру"!

Дали се е променило, с нещо поне, малко от малко ... в тази МИЛИТАРИСТКО с имперски апетити Рассия, днес?
... си позволиха ПАРОДИЯТА С ТЕКСТА НА ЕВТУШЕНКО?

Хотят ли русские войны?
Не спрашивай у тишины,
Не спрашивай у тех солдат,
В мемориалах, что лежат.

Спроси у цинковых гробов,
В которых молодых сынов
С земель соседских привозили
Старухам, чтоб те слезы лили.

Спроси у бравых тех ребят,
В Кремле которые сидят,
К погонам звезды пришивая,
Дубиной «мирною» махая.

Спроси у Польши и Литвы:
Им о России снятся сны?
У пражской ты спроси весны:
Хотят ли русские войны?
Спроси у венгров, как когда-то
На танках русские солдаты,
По Будапешту рассекали,
Вугорцев к миру «приучали».

Тебе ответит старый финн,
Проживший много — до седин,
Как «мирно» русские войска
Рвались сквозь зиму и снега.

Спроси, что Украине братской,
Заверенной в любви славянской,
Из цепких рук большого брата,
Зачем защит искать у НАТО?
Спроси всех западных славян,
Как миру их учил Иван…
Миролюбив солдат Иван
Бомбил Кабул, Афганистан.
В их кишлаки и города
Не мир пришел — пришла беда.

Спроси у вдов, детей Чечни,
Хотят ли русские войны?
Кто такой русский «миротворец»,
Тебе ответит всякий горец.

Грузин, улыбчивый всегда,
Сквозь слезы просто промолчит.
От миролюбия соседа
Сейчас его земля горит.

Хотят ли русские войны?
И от Китая до Литвы
Найдется ль хоть один сосед,
Который твердо скажет, — «НЕТ!»?


цитирай
8. nkf - Русия не е държава, а грабителски ...
08.02.2020 12:44
Русия не е държава, а грабителски стан. Дори самоличността й е подменена. Хубавата новина е, че на този цигански катун му се види края. Русия оцеля по време на ВСВ2, заради огромните пари на американската олигархия, плюс технологиите и материалната помощ. Разбира се, тогава Русия беше в съюз със САЩ и Великобритания. Сега този крадлив катун няма съюзници, а Китай настъпва в тил, в Сибир. Само гледайте.
цитирай
9. slavimirgenchev1953 - Дълга агония.
08.02.2020 13:31
nkf написа:
Русия не е държава, а грабителски стан. Дори самоличността й е подменена. Хубавата новина е, че на този цигански катун му се види края. Русия оцеля по време на ВСВ2, заради огромните пари на американската олигархия, плюс технологиите и материалната помощ. Разбира се, тогава Русия беше в съюз със САЩ и Великобритания. Сега този крадлив катун няма съюзници, а Китай настъпва в тил, в Сибир. Само гледайте.

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: slavimirgenchev1953
Категория: Поезия
Прочетен: 4800120
Постинги: 1439
Коментари: 15766
Гласове: 51308
Архив
Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930